Followers

Monday, December 27, 2010

Snow Almond


( ubah suai dari majalah saji keluaran khas september 2007 )

250 gm butter
1 cawan gula aising
1 sudu besar shorterning ( lemak sayur )
1 sudu kecil esen kopi
1 biji kuning telur
2 1/ 2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung ubi
1/2 cawan nestum ( dikisar )
1/2 cawan badam halus ( siap di kisar )
1 sudu besar coffeemate

HIASAN

Coklat masakan - di cairkan
serbuk roti putih ( white breakcrumb )


Pukul butter, gula dan shorterning sehingga sebati.
Masukkan esen kopi dan kuning telur.
Masukkan badam kisar, nestum, coffeemate dan kedua2 tepung.
Uli sehingga menjadi doh. Canai dan terap dengan acuan pilihan.
Bakar selama 20 minit pada suhu 180'C atau sehingga masak.
Sejukkan.
Caikan coklat masakan dan celup biskut tersebut kemudian salut dengan serbuk roti.
Biarkan sebentar sehingga coklat mengeras.Simpan dalam balang.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails