Followers

Sunday, December 26, 2010

Biskut Badam Bergajus


250 gm butter

1 cawan gula aising

1/2 cawan gajus ( di kisar )

1/2 cawan tepung jagung

1/2 cawan badam cincang

3 cawan tepung gandum

1 sudu besar susu tepung

2 biji kuning telur

1 sudu kecil coffee oil

1 sudu kecil nescafe

1 sudu kecil coklat emulco

secubit garam, kuning telur dan gajus untuk hiasan



Pukul butter + gula aising sehingga sebati.

Masukkan kuning telur dan pukul lagi.

Masukkan coffee oil, nescafe dan coklat emulco dan pukul lagi.

Masukkan tepung susu, tepung gandum, tepung jagung juga badan serta gajus kisar.

Uli sehingga menjadi doh yang bolih di canai.

Jika terlembik tambahkan sedikit lagi tepung.

Canai dan terap mengikut acuan pilihan.

Sapu kuning telur dan hias dengan separuh gajus biji.

Bakar selama 15 - 20 minit pada suhu 180' C sehingga masak.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails