Followers
Thursday, January 6, 2011
Biskut Sampan
biskut sampan
ambil sedikit adunan dan di tekan kedalam acuan membentuk sampan
isi inti
inti biskut sampan
acuan sampan
ADUNAN BISKUT
250 gm butter
1 cawan gula aising
4 1/2 cawan tepung gandum
2 biji kuning telur
Pukul butter + gula aising + kuning telur sehingga sebati.
Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh yang lembut dan tak melekat di jari.
Sapu acuan dengan butter. Masukkan sedikit adunan dan tekan2 kemas mengikut bentuk acuan
dan isi sedikit inti dan tekan supaya padat dan menutupi acuan. Susun ke dalam loyang dan bakar selama 15 - 20 minit dengan kepanasan 180'C
INTI
1/2 buku butter
3/4 cawan gula aising
2 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanila
2 cawan tepung gandum
1 tin kelapa kering
1 cawan buah2an campuran
Pukul butter + gula aising + kuning telur dan esen vanila sehingga sebati.
Masukkan kesemua bahan2 dan uli sehingga menjadi doh yang lembik dan melekat di jari.
Labels:
Biskut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment