Followers

Thursday, January 6, 2011

Biskut Arab

Biskut yang menjadi kegemaran anak dara kedua mama..kalau mama tak buat maka dengan gaya selambanya dia akan mengambil sebalang biskut tu kat umah Tok Tehnya..Tok Tehnya dan arwah Tok Tamnya akan berkata memang dibuat untuk kamu le tu..hehehe


3 cawan tepung gandum
1 cawan gula aising
1 cawan susu tepung
minyak sapi secukupnya
ceri hijau dan merah untuk hiasan


Satukan tepung gandum, tepung susu dan gula aising bersama minyak sapi.
Adun sehingga menjadi doh. Sapu loyang dengan minyak sapi dan ambil sedikit doh..bulat2kan.
Susun ke dalam loyang dan taruk ceri. Bakar pada suhu 180'C selama 15 - 20 minit..

2 comments:

  1. salam kenal mamajay..
    sedapnya biskut arab..lama dah tak buat ni..raya baru nih pun aritu xde buat..mintak sebalang dr akak jelah ek..hihi

    ReplyDelete
  2. Hai HaSue..kita dah lama kenal sebenarnya..itu kuih puteri ayu yang kamu buat tu..sapa yang punya? mama le tu..hehehe..
    biskut ni memang tak jemu memakannya..tunggu raya cina pulak lah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails