Followers
Sunday, February 20, 2011
Apam Pisang Coklat
( resipi olih noorana di Myresipi.com..mama ubah suai sikit..)
BAHAN A
2 cawan tepung gandum
2 sudu besar serbuk koko
1 sudu kecil soda bicabanate
1 sudu kecil baking powder
BAHAN B
4 biji pisang berangan di lecek ( asal 1 cawan pisang )
1 cawan minyak
1 cawan gula perang ( asal 1 1/2 cawan )
2 biji telur ( di pukul dengan garfu )
1/2 cawan susu segar / 2 sudu besar susu tepung + 1/2 cawan air
Bahan A di ayak.
Gula dan telur di pukul rata kemudian masukkan minyak, gaul rata.
Masukkan pisang dan susu. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga habis.
Gaul rata dengan senduk kayu.
Sapu acuan dengan minyak dan kukus selama 20 minit.
( mama guna acuan muffin dan dapat dalam 23 biji )
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment