Followers
Sunday, February 20, 2011
Apam Labu
( resipi dari blog Madihafotopages..mama ubah mengikut cara tersendiri )
240 gm labu ( di rebus )
3/4 cawan gula
1 biji telur
3/4 cawan santan
2 sudu kecil yis
1 sudu kecil gula
3 sudu besar tepung gandum
3 sudu besar air suam
Semua bahan2 ini mama kisar sehingga sebati.
2 cawan tepung gandum
1 1/2 sudu kecil baking powder
Satukan kesemua bahan2 dan perap sekejap.
Sambil tu panaskan kukusan.
Sapu acuan dengan sedikit minyak dan masukkan satu sudu besar adunan.
Apabila air kukusan dah mendidih, kukus adunan selama 10 - 15 minit.
Angkat kukusan yang berisi adunan bersama penutupnya sekali kebawah.
Buka penutup kukusan dan sejukkan.
Labels:
apam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
mama Jay...jadikla mama saya pulak..pesal mamajay suka memasak dan wat kueh....setiap kali masuk sini mesti kecur air liur..saya suka kueh kampung2...best..nak wat...malas. hehehehehhehe
ReplyDeletemesti sedap apam labu,
sedap juga labu sira,
dapat dua2..saya sudu,
bak itik menyudu xhengat dunia.
keh keh keh
hahaha..wat lawak ek?
ReplyDelete