Followers

Tuesday, June 29, 2010

NASI GORENG CINA


1 cawan ricecooker beras wangi
7 cawan ricecooker beras biasa
air paras no 10 dalam ricecooker

Masak nasi seperti biasa.


Bahan-bahan:
  • 5 ulas bawang putih
  • 2" halia
  • 2 cawan sayur campur
  • 2 kiub pati ayam knorr
  • 3 sudu kecil garam1/4 sudu kecil ajinomoto ( jika suka )
  • 1 cawan minyak
Cara-cara:
  1. Nasi di lerai2kan biar tidak berketul.
  2. Panaskan minyak tumis bawang putih dan halia yang telah di tumbuk.
  3. Masukkan kiub ayam dan sayur campur.
  4. Kacau hingga sebati dan masukkan garam, aji dan nasi.
  5. Gaul sehingga sebati. Masak lagi selama 5 - 10 minit..
  6. Siap

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails