250 planta
1 1/2 cawan kelapa kering ( dalam tin )
2 cawan tepung ubi
1 cawan tepung gandum
3/4 cawan gula aising
3 biji kuning telur
3 helai daun limau purut ( pilihan )
1. Jika ingin masukkan daun limau purut...hiris halus daun tersebut seperti nak buat bunga rampai.
2. Pukul planta + gula sehingga sebati.
3 Masukkan kuning telur dan pukul lagi sehingga rata.
4. Masukkan kelapa, tepung gandum dan daun limau ( jika suka ).
5. Uli sehingga menjadi doh yang bolih di canai.
6. Canai dan terap mengikut acuan yang di sukai..
7. Bakar pada suhu 180'C selama 15 - 20 minit sehingga masak.
Biskut ini menjadi kegemaran seisi keluaga tatkala musim perayaan..mak mesti pesan untuk dia bakar biar garing dan terhangus sedikit pun tak mengapa..sedap sangat katanya..
ReplyDelete