Followers

Thursday, March 10, 2011

Tat Apple Hijau


Bahan-bahan ( Anggaran 100 biji )

  • 250 gm butter
  • 1 cawan gula aising
  • 2 biji kuning telor
  • 3 cawan tepung gandum
  • 1 sudu kecil baking powder
  • Jem nenas / kismis untuk di buat inti
  • Kuning telor untuk di sapu diatas biskut
  • Bunga cengkeh secukupnya untuk di buat tangkai
  • Sedikit pewarna hijau

Cara-cara

  1. Pukul butter dengan gula aising berserta kuning telor sehingga sebati.
  2. Masukkan tepung yang telah di ayak bersama baking powder serta pewarna hijau.
  3. Uli sehingga menjadi doh. Ambil sedikit adunan, leperkan dan isi inti jem / kismis bulat2kan. Sapu kuning telor di atas biskut dan letak bunga cengkeh sebagai tangkai.
  4. Bakar pada suhu 180'C sehingga masak.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails