Followers

Wednesday, August 3, 2011

Biskut Rinta


Bahan-bahan ( hampir 100 biji )

250 gm mentega

1 cawan gula halus

1 cawan tepung gandum

1 cawan tepung beras

1 cawan tepung ubi

1 cawan kelapa ( yang dalam tin tu - di sangai )

1 cawan kelapa panggang ( jika ada- terdapat di kedai menjual barang2 kuih )

1 biji kuning telor

1/4 sudu kecil baking powder

Cara-cara

Kelapa kering biasa di sangai.

Pukul mentega bersama gula hingga sebati.

Masukkan kuning telor.

Masukkan semua bahan dan uli sehingga menjadi doh.

Canai dan terap mengikut acuan yang di sukai.

Bakar pada suhu oven 180' C selama 15 - 20 minit sehingga masak.

Bahagian bawah biskut dah nampak kecoklatan muda..maka bolih lah di keluarkan dari oven biskut tu..

NOTA: Ini lah rupanya kelapa panggangSdc12656

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails