Followers

Saturday, August 24, 2013

BISKUT MAKMUR MAMAJAY

INTI KACANG

1 cawan planta
1/2 mentega kacang

1 cawan gula kaster
6 cawan kacang tanah ( siap di sangai dan di kisar halus )

Pukul planta dan mentega kacang dan gula sehingga sebati.
Masukkan kacang dan di gaul sehingga sebati.
Adunannya lembut dan ketepikan

ADUNAN BISKUT

1 cawan planta
1 1/2 cawan minyak sapi
1/2 cawan gula aising
1 biji kuning telur
7 cawan tepung gandum ( kalau lembik boleh tambah lagi )
gula aising secukupnya untuk di salut pada biskut


Pukul planta, minyak sapi, gula dan kuning telur sehingga sebati.
Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh yang boleh di gentel.
Ambil sedikit adunan, masukkan sedikit inti dan tutup inti. Gentel bulat atau bujur.
Bakar selama 15 - 20 minit atau sehingga masak.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails