Followers

Sunday, December 26, 2010

Begedil Daging


( resipi olih ratnamurniwati di MYR )



2 biji ubi kentang

1 cawan daging cincang

1 pokok daun sup ( di hiris halus )

5 sudu besar bawang goreng

1 sudu kecil garam

1/2 sudu kecil lada sulah

1 biji telur di puku

minyak secukupnya untuk mengorengl



Kentang yang telah siap di kupas di potong dn di goreng.

Setelah garing, di tumbuk atau di lenyek sehingga lumat.

Kemudian ambil daging cincang dan di gaul bersama kentang tadi.

Masukkan daun sup, garam, bawang goreng dan lada sulah.

Gaul sehingga semuanya sebati.

Ambil sedikit dan bulat2kan mengikut besar yang di kehendaki, sederhana besar.

Tekan bagi leper sedikit.

Akhir sekali, celupkan kedalam telur yang telah di pukul dan goreng sehingga keperangan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails