Followers

Wednesday, August 3, 2011

Semperit Dulu-Dulu


Bahan-bahan ( Anggaran 100 biji )

  • 1 tin tepung jagung cap kupu-kupu
  • 1/2 tin tepung gandum ( gi goreng/ sangai ) ( guna tin tepung jagung )
  • 1/2 tin gula aising
  • 1 tin kecil planta ( 250 gm )
  • 4 biji kuning telor

Cara-cara

  1. Tepung gandum di sangai kemudian sejukkan dan di ayak. Campurkan kedua2 tepung, tepung gandum dan tepung jagung.
  2. Pukul planta bersama gula aising sehingga sebati.
  3. Masukkan kuning telor dan pukul lagi sehingga rata.
  4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh yang tak melekat di jari.
  5. Canai dan terap mengikut kreativiti sendiri.
  6. Bakar pada suhu 180'C selama 15 - 20 minit - sehingga masak...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails